donderdag 27 juli 2023

Twintig

Twintig jaar geleden om deze tijd leverde ik de grootste prestatie van mijn leven: ik werd moeder. Vandaag is ze geen tiener meer. Twintig jaar. Wat een raar idee.

Twintig jaar. Voor mij mag het altijd zo blijven. Nog gezellig thuis, mijn maatje, de leukste gesprekken, gedeelde humor en interesses. 

Leerde ik haar vroeger van alles over het leven; nu is zij het die mij tips geeft. Over social media, de make-up die ik moet gebruiken (je wenkbrauwen zijn zo bepalend voor je gezicht, die moet je goed onderhouden), de kleding die ik draag (je moet een statement durven te maken). Ze laat me weten dat ik beter in de spiegels moet kijken tijdens het autorijden, dat ik mijn manager wat vaker van tegengas mag voorzien en dat ik niet gierig moet zijn als ik iets leuks voor mezelf zie.

Toen ik laatst in Amsterdam mijn Limburgse accent probeerde te verbloemen keek ze me verontwaardigd aan. "Praat gewoon, je moet trots zijn op waar je vandaan komt."

En als ik denk alle regels braaf te moeten volgen dan brengt zij me aan het twijfelen. "Je kunt niet altijd eerlijk zijn in een oneerlijke wereld."

Ze houdt me elke dag een spiegel voor. En ja, die van mijn auto negeer ik soms misschien wel eens, maar deze spiegel koester ik.

Liefs,
Carolien 

11 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter! Ik herken wat je zegt over hoe je van je kind leert als ze ouder worden. Dat heb ik ook met mijn kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk gefeliciteerd met haar verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd…wat een mooie quote…je kunt niet altijd eerlijk zijn ….en ja deze wereld is zeker oneerlijk….maak er een mooie dag van met jullie mooie dochter…liefs Ria en Leaf ๐Ÿ€๐Ÿ’—๐Ÿ€๐Ÿ™๐Ÿพ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je dochter! Hoe geweldig is dit. En wat een wijze uitspraken heeft je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met je dochter. 20 jaar al weer! Wijze woorden van je dochter. Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eindelijk eens bij gelezen, sorry ๐Ÿ˜ Prachtige foto van twee lievelingen. En zo’n figuurlijke spiegel is zo waardevol zeker van een dochter❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als nog gefeliciteerd...
  Leuk hoe je dat schrijft,en zo herkenbaar..
  Ik heb ook maar een dochter en over kleine 2 maanden 20...
  Ze zijn ook door die telefoon een stuk wereldwijzer dan wij op die leeftijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter.
  Geniet er inderdaad nog maar van, voordat je het weet vliegen ze uit. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter! Mooi die trots op je dochter en ik vermoed dat dit andersom ook zo is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja joh de jaren vliegen voorbij. Geniet er nog maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ingrid-Katrientje26 augustus 2023 om 02:08

  Terecht trots op zo’n prachtige en wijze dochter.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!