vrijdag 21 juli 2023

Twee zomerse hapjes en een verfrissend drankje

Warme, zomerse dagen vragen vaak om lichte maaltijden.  Op Instagram zag ik een leuk en vrolijk tussendoortje voorbij komen. Het staat hier regelmatig op tafel nu.


Beschuitje kers
Hoe simpel kan het zijn? Je neemt een volkoren beschuitje, doet daar een (dun) laagje heksenkaas op en vervolgens twee gehalveerde snoeptomaatjes die je met elkaar verbindt met een blaadje basilicum. Het ziet er nog super leuk uit ook! 



Mango ijs
Ijs is zo lekker als het buiten warm is, maar de meeste soorten bevatten veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Dan maak je toch gewoon 100% mango ijs?  Je koopt een pakje diepvriesblokjes mango en laat deze vervolgens een klein beetje ontdooien. Doe de blokjes vervolgens in de keukenmachine en maak bolletjes. Een blaadje munt maakt het af. Wat ik zo grappig vind is dat de structuur ook echt wel op ijs lijkt!


Smaakwater
Zie je ze ook vaak voorbij komen? Van die instagramwaardige foto's van kruidenthee. Veel verder dan munt of salie kom ik doorgaans niet. Laatst proefde ik voor het eerst thee van vijgenblad uit eigen tuin, lekker! En je kunt natuurlijk ook brandnetels gebruiken en voor de kleur viooltjes. 
Geen kruiden in je tuin? Bij Picnic kun je nu voor 1,99 smaakwater bestellen en dan krijg je bovenstaand bosje kruiden/bloemen. Water erbij en flink koud laten worden in de ijskast! Een heerlijke dorstlesser. 


Geniet van de zomer!
Liefs,
Carolien


6 opmerkingen:

  1. Het ziet er prachtig uit! Is het niet geweldig hoe je met maar een paar middelen zulke lekkere en mooie dingen kunt maken!

    Ik houd van de kracht van eenvoud.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er aantrekkelijk uit, ik ga ook eens experimenteren.
    Bloemen heb ik nog nooit gedaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ook lekker is in je water: een par druppels limoensap, citroenmelisse of - verbena, of rozemarijn en citrus (bijv. Sinaasappel).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er smakelijk en gezellig uit Carolien. Vanmorgen heb ik de kersencake gebakken van jou blog . Hij ziet er heerlijk uit, lekker voor vanavond bij de thee. Geniet doe ik zeker deze zomer, met normale temperaturen . Fijn weekend, groetjes van Brigit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke blogpost! Dat beschuitje ga ik binnenkort eens proberen, lijkt me heel lekker...
    Met warm weer hebben wij ook altijd een kan water koel staan en daar doe ik b.v. komkommerstukjes in of aardbei. Gewoon nèt een smaakje eraan maakt het lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er lekker uit! Leuke blog

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!