vrijdag 14 juli 2023

Avond Caminootje

 Met de hitte van de afgelopen dagen besloten we om ons volgende caminootje in de avond te doen. We gingen hiervoor naar Bocholtz en namen een flink stukje Duitsland mee. In totaal liepen we 9,5 kilometer. 

Het leuke van deze route vond ik dat je het pelgrimsverleden goed terug zag. De St Jacobs schelp (het symbool voor de Camino) stond niet alleen op de stoeptegels, maar werd ook vastgehouden door dit beeld op de kerk.

We startten de route bij dit kleine dorpscafeetje waar de tijd echt heeft stilgestaan. Dit is tevens de stempelpost.


Het leuke van 's avonds lopen is dat je hele andere luchten op de foto krijgt.We moesten een heel stuk door aardappelvelden, wat niet gemakkelijk liep! En overal om ons heen grote windmolens. 


Ook het oorlogsverleden was nog zichtbaar. Zoals deze stenen haaientanden om te voorkomen dat er tanks door dit gebied reden. Een oude overgroeide spoorweg...

En natuurlijk weer heel veel wegkruizen. 
Het leuke is dat ik de 90-jarige Guus die al deze kruizen in een boek heeft beschreven ooit interviewde voor mijn column. 


Hij is onlangs helaas overleden maar tijdens de route moest ik regelmatig aan hem denken, ook omdat we in het oude cafeetje onze koffie dronken. 

Om half tien 's avonds dronken we bij het ondergaan van de zon een laatste drankje in de oude dorpskern en bewonderden onze nieuwe stempel :)We zijn over de helft!

Liefs,
Carolien

7 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's en een mooie route met geschiedenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's langs mooie route met geschiedenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Carolien. Heerlijk om het in de avond te doen. Je hebt de sfeer weer goed neergezet , met de foto's. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, inderdaad die luchten, zo anders. En ik denk inderdaad dat het 's avonds ook wat koeler was..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, vind de teler het niet vervelend als je door zijn aardappelveld heen loopt? Jij hebt geen kwade bedoeling in de zin maar hij kan er zomaar anders over denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gingen niet dwars door de velden hoor, er was een heel smal pad langs de aardappelvelden, maar dat was begroeid met onkruid waardoor het niet gemakkelijk liep. Ik heb de aardappelen allemaal heel gelaten!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!