donderdag 26 oktober 2023

Ceesje

Drie jaar geleden kwam hij in ons leven. Zijn aandoenlijke foto op Facebook haalde ons alle drie over de streep. Een zwervertje van 10 uit Roemenië. Het zou beslist een uitdaging worden, maar in de coronaperiode hadden we daar wel alle tijd voor. Afgelopen maandag was zijn 'gotcha-day' zoals ze dat zo mooi noemen bij zwerfhonden. Bij gebrek aan een geboortedatum vier je de dag dat het dier bij jou aankwam. En hoewel we vorig jaar nog een heus hondenfeest organiseerden, stond er nu een zware operatie op de planning.

Hij was al wat duizelig de laatste tijd. Afgelopen vrijdag kiepte hij om. De dierenarts voelde gelijk een grote bobbel in zijn buik. Het bleek om een tumor in zijn milt te gaan. Mijn eerste gedacht was: zonder milt kun je leven toch?

Dat werd bevestigd. Maar ja, dat ding moest er wel eerst nog uit. En gezien zijn leeftijd en verzwakte toestand zou het een operatie met risico's worden. Veel tijd om na te denken hadden we niet, dus de volgende ochtend vroeg op zijn 'gotcha-day' ging hij onder het mes.

De operatie lukte en de milt met tumor bleek het formaat van een meloen te hebben, zo groot. 

Deze hele week al is hij aan het revalideren. Elke dag een stapje vooruit. Hij begint weer beetjes te eten (en krijgt natuurlijk alleen de lekkerste dingen voorgeschoteld). De dierenarts wil hem voorlopig elke ochtend even zien, maar dat is alleen maar fijn. En Ceesje begint langzaam ook weer om zich heen te kijken.

Dus geen feestelijke 'gotcha-dag' dit jaar,


Maar dat we hem nog hebben die Ceesje...
...is natuurlijk het allermooiste feestje!

Liefs,
Carolien


12 opmerkingen:

 1. Fijn dat het operabel was en dat de operatie goed is verlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een spannende tijd! Gelukkig is alles goed gegaan en ja, Ceesje moet nu natuurlijk extra verwend worden, dikke (voorzichtige) knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op naar gotcha-dag , 2024. Dikke knuffel voor Ceesje.🐶 Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ceesje is a name that seems to encapsulate an aura of mystery and intrigue. It beckons us to wonder about the person behind it, their stories, and the adventures they've embarked upon. It's a name that evokes curiosity, leaving us to imagine a world of endless possibilities and a life filled with fascinating journeys.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, Ceesje dat is schrikken!! Fijn dat de operatie goed is gegaan, nu maar vlug beter worden, laat je maar lekker verwennen.
  Dikke kus en knuffel, Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh ik schrok al toen ik erboven Ceesje zag staan, er zal toch niet iets heel erg met hem zijn?Zon aandoenlijk snoetje.Fijn dat het goed lijkt te gaan. Beterschap voor Ceesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat de operatie geslaagd is!
  Hopelijk mogen jullie nog vele jaren van Ceesje genieten.
  En hij van jullie natuurlijk, maar dat zit wel goed, volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ingrid Katrientje27 oktober 2023 om 11:08

  Dubbel hoera voor Ceesje! Mijn hart maakte een sprongetje over de goede afloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij vingen honden uit Spanje op, en een aantal bleven bij ons wonen. De term Gotcha-dag kende ik niet, maar wij vierden ook die dagen als verjaardag. Wat een feest dat Ceesje de operatie goed is doorgekomen! Nog vele goede jaren gewenst Ceesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is Ceesje toch een scheetje. Ik hoop dat Cees gauw weer beter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!