vrijdag 3 november 2023

Moois op maandag

Een tijdje terug, tijdens mijn ochtendwandeling met Ceesje, vond ik op een maandagochtend zomaar een briefje van 50 euro op straat. Ik raapte het op en naam het mee, niet goed wetende wat ik er nou mee moest.

Ik belde de politie maar zij verwezen me door naar de gemeente. "Hou het toch zelf" zeiden collega's, de eigenaar valt toch niet meer te achterhalen. Maar dat voelde toch een beetje verkeerd. Dus besloot ik het bedrag in te zetten voor 'random acts of kindness'.

Zo kocht ik er fruit en noten van voor in een weggeefkastje in de buurt. Ik kocht een straatkrant en een knuffelbeertje dat ik per post aan iemand stuurde die ziek was. Ik sponsorde wat kleine doelen en kocht afgelopen week een vlaai voor de medewerkers van de dierenartsenpraktijk voor al hun goede zorgen voor Cees. 


Het bedrag werd dus goed besteed!

Het leverde me bovendien een nieuw inzicht op. Want de maandag erna zei ik tegen het thuisfront: "eens kijken wat ik vandaag tijdens het ochtendrondje weer ga vinden". En dat was een prachtige bloem, solistisch op een verder grijs bouwterrein. Ik maakte er een foto van en deelde hem op Instagram met de hashtag #mooisopmaandag. Zo werd een nieuwe traditie geboren. Elke maandagochtend iets fotograferen waar ik blij van word.


Naast bloemen, waren dat ook slakjes, vlinders, paddenstoelen of deze grappige stoeptekening, waar Ceesje voor lijkt te hebben geposeerd :)


De rondjes nu zijn heel erg klein. Als we 100 meter lopen is dat ver. Ceesje schuifelt voorzichtig wat door de straat, zijn wond moet nog echt goed helen. 

Misschien moet ik stoppen met Moois op Maandag, bedacht ik me afgelopen maandag nu mijn ochtendrondje niet meer is dan een klein stukje straat. Maar toen ineens viel mijn oog op een herfstblad in prachtige kleuren. 

Pas toen ik dichterbij kwam om de foto te maken, zag ik dat er een hartje in zat. 
 

Er is altijd wel iets moois te zien, als je maar goed om je heen kijkt...

Liefs,
Carolien

PS Dankjewel voor alle lieve reacties voor Ceesje. Hij doet het super goed, stapje voor stapje!


9 opmerkingen:

 1. Het door jou gevonden briefje van vijftig heb je op een mooie manier besteed....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is het: kijk goed om je heen! En erg leuk hoe je het geld hebt besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie actie ,van het geld Carolien. Fijn dat Ceesje een beetje opkrabbelt. En inderdaad, er is zoveel moois te zien. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jij zorgt voor een lach op mijn gezicht op een zeurderige zaterdag! bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat weer een positief blogje. Je maakt mij blij. Liefs Ingrid- Katrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soms is het even speuren, maar je zoeken wordt steeds beloond. Prachtig die tekening bij Ceesje, fijn dat hij vooruit gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb jij die 50 euro op een bijzondere wijze besteed. Je hebt echt oog voor anderen. En dan die maandag morgen wandeling!! Elke keer weer een verrassing! Leuk om jouw blog elke keer weer te lezen. Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!