donderdag 9 november 2023

Een magazine vol mensen

Als jong meisje leek het me leuk om 'later' voor een magazine te werken. Om die droom te visualiseren begon ik mijn eigen blad: de Carolien. Die kwam trouw elke maand uit in getekende versie (een computer was er nog niet).  Jaren later mocht ik als tekstschrijver mijn bijdrage leveren aan echte magazines: van een blad over Italiaans eten tot diverse zorgmagazines. En nu ben ik betrokken bij de totstandkoming van een heel nieuw lifestylemagazine dat huis aan huis in onze regio wordt verspreid: MENS.

Het magazine gaat, hoe kan het ook anders, over mensen. De naam bedacht ik oorspronkelijk als een 'werktitel' maar hij is overeind gebleven en iedereen was enthousiast. Voorheen 'moesten' de geinterviewden in ons blad ook allemaal klant of bewoner zijn. Dat maakte het tot een echt organisatieblaadje. Maar als grootste zorgorganisatie in de regio hebben we ook op het gebied van preventie en vitaliteit een belangrijke taak. En dus gaan we nu daar meer op focussen. Met als raakvlakken eigen regie, vitaliteit en goed in je vel zitten.

Mijn collega en ik kregen alle vrijheid om er iets moois van te maken, uiteraard wel met tussentijdse evaluatierondes :) Maar die doorstonden we zonder concessies te hoeven doen aan onze ideeën.

Dus ik schreef over foodbloggers, dierenliefhebbers, wandelen met bezinning en taalambassadeurs.

Mijn collega en ik bedachten de rubriek 'op het bankje' waarbij ik naast een willekeurig iemand op een bankje ergens in de regio plaatsneem en over dat gesprek schrijf. Dat was leuk, maar ook een beetje buiten mijn comfort zone. Ik liep eerst een blauwtje: twee mannen die dat maar niks vonden. Maar de tweede bank was raak. De 31-jarige Fenna zat aan de rand van de vijver haar boterham te eten in de lunchpauze. We hadden een super leuk gesprek waarin ze vertelde hoe ze haar kennis vanuit haar beroep als juriste inzet om als vrijwilliger te bemiddelen in burenruzies. Ze paste er qua onderwerp naadloos bij. 

Vanaf deze week valt het hier in de regio in de bus bij 90.000 mensen. En intussen staat alweer een nieuw interview op de agenda voor nummer 2. Super veel zin in!

Liefs,

Carolien 

13 opmerkingen:

 1. Als ik het zo zie word ik nieuwsgierig en wil ik het graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk blad, lijkt me dit! na wat ik hier zie smaakt het naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Carolien. Wat heb je mooie artikelen gemaakt. Leuk ook dat je dat al bedacht als jong meisje. En dat je dan naast Fenna komt te zitten, met een mooi verhaal. Wat een bof. Fijn voor je dat je zo'n leuk en passend beroep hebt . Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je datgene wat je in je jeugd zo leuk vond nu op een professionele manier mag vormgeven!
  Ziet er allemaal erg mooi uit.
  Compliment!
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig magazine, het zal veel mensen aanspreken lijkt me zo als ik de onderwerpen zie. Ik wil je nog steeds iets vragen, heb jij de film The Way gezien op Netflix? Gaat over een vader die de pelgrimstocht naar Santiago de Compestela gaat lopen. Ik vond de film mooi en moest aan je denken. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee die heb ik (nog) niet gezien maar staat nu wel op mijn lijstje! bedankt!

   Verwijderen
 6. Waar kinderdromen al niet toe kunnen leiden! Wat een prachtig magazine hebben jullie ervan gemaakt. De geinterviewden lijken stuk voor stuk mensen die je beter wilt leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het waren inderdaad hele fijne kandidaten om te interviewen. bedankt voor je compliment!

   Verwijderen
 7. De droom van jonge Carolien is uitgekomen! Knap gedaan en bedankt voor het inkijkje in het magazine. Ik geniet met je mee. Lieve groet Ingrid-Katrien

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!