vrijdag 17 november 2023

Perfecte plaatjes en poppetjes

Een van mijn favoriete tv-programma's is Het Perfecte Plaatje. Een tijdje terug hadden ze een hele leuke opdracht met miniatuurpoppetjes. Dat zou ik ook wel eens willen proberen! En mijn overbuurvrouw bleek zo'n setje te hebben. Dus ging ik aan de slag.


 

De schildertjes vind ik het leukst! Die kun je van alles laten verven: van de lippen van je dochter tot de smeuïge Nutella-pasta!

Je kunt ze vinden in winkels voor modeltreinen of op Marktplaats. Het merk is Noch en dan kun je het beste kiezen voor H0. Die zijn het 'grootst' en nog een beetje hanteerbaar. 

De avonturiers zijn ook grappig! Die kun je bergen (of in dit geval pompoenen) laten beklimmen. 

Soms sluipen ze in je kleding als echte mottenballen :)


Ook leuk: een mini-fotograaf. daar herken ik mezelf dan weer in.


En nu blijken ze ook adventskalenders te hebben met 24 kleine poppetjes. Die ga ik zeker halen!

Intussen maakt deze schilder zich al een beetje klaar voor kerst!Liefs, Carolien6 opmerkingen:

 1. Hallo Carolien.
  Leuke foto's . Afgelopen oktober ben ik met een klein poppetje[ mannetje met
  peuk in zijn mond] naar het bos geweest. Leuk om te fotograferen. Ik had hem onder andere onder een grote rode paddenstoel neer gezet, dat was de grappigste bij mij. De lol die je ervan hebt is al leuk. Fijn weekend. groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke en professionele foto's! Je hebt vast heel veel plezier gehad tijdens het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk. Ik keek altijd naar het perfecte plaatje maar juist dit seizoen niet. Ik heb een zo'n poppetje en ik ga het eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je had een goede inspiratiebron. Ik vond die opdracht ook zo leuk bij 't Perfecte Plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuke foto's inderdaad! Mijn favoriet is die met de pompoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Carolien. Gisteren was er bij Ivo op zondag een leuk item, ik moest aan jou denken. Het ging over de fotograaf Tatsuya Tanaka. Hele leuke en kunstzinnige , miniatuur fotografie maakt deze man . Misschien ken je hem al, anders zou ik zeggen google hem maar eens. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!