zaterdag 24 oktober 2015

Boektober (2)

Zijn jullie ook al druk aan het lezen deze maand? Het leuke aan boeken vind ik niet alleen het verhaal zelf, maar ook de covers. Ik zal niet gauw een boek kopen waarvan de cover me totaal niet aanspreekt

 
 
 
Je begrijpt wel dat ik voor dit exemplaar viel....
(de recensie lees je verderop in deze blogpost)
 
Maar even dus iets anders. Er schijnt een hele groep mensen te zijn die er een hobby aan hebben zichzelf of anderen te fotograferen met een leuke boekcover.
Ze verzamelen zich op Facebook onder de naam Boekface. Zoek het maar eens op, er zitten zulke leuke creaties bij.
 
Lien zou Lien niet zijn, als ze dat niet ook even ging proberen. Met tienerdochter als welwillend model :)

 
Tirza van Arnon Grunberg
 
 
Ha, kijk eens hoe toepasselijk deze titel! Dat zie ik nu pas...
 
 
Mijn lievelingsschrijfster van thrillers...
 
 
Wat is jouw favoriete cover? (Een boekface foto sturen mag :)) 
 
En nu ook nog even een recensie in het kader van Boektober.
 
Auteur: Katarina Bivald
Titel: De boeken van Sara Lindqvist
 
 
Het verhaal:
Al 2 jaar wisselen de 28-jarige Sara uit Zweden en haar oudere penvriendin Amy Haris uit Broken Wheel boeken, brieven en gedachten uit over het leven. Als Sara eindelijk afreist naar Amerika om haar penvriendin te ontmoeten blijkt Amy, die een boekwinkeltje had, echter onverwacht te zijn overleden. Gelukkig ontfermen de excentrieke bewoners van Broken Wheel zich over de Zweede bezoeker. Voor het eerst in haar leven heeft Sara de vrienden die ze thuis alleen maar in haar boeken vond. Niemand wil denken aan de dag waarop sara's visum zal verstrijken. Dus verzinnen haar nieuwe vrienden een knettergek plan om haar in Broken Wheel te houden.
 
Wat ik ervan vind?
Misschien ben ik niet de aangewezen persoon om een recensie te schrijven over dit boek, omdat ik niet zo'n fan ben van chicklits. Maar er waren teveel leuke ingrediënten in dit boek (penvriendschap, boeken, het openen van een winkeltje) om het geen kans te geven. En bovendien hebben chicklits mij wel eens vaker aangenaam verrast.
 
Het verhaal is leuk en leest lekker weg door de afwisseling van het heden en het verleden (in de vorm van de brieven van Amy aan Sara). Het stadje waarin het verhaal zich afspeelt en de inwoners worden goed beschreven en je krijgt er duidelijk een beeld van. Wat me soms stoorde was de voorspelbaarheid zoals chicklits die meestal kennen. Je voelt op je klompen aan wat er gaat gebeuren en sommige gebeurtenissen komen onwaarschijnlijk over. Amy blijkt dood te zijn en naar mijn gevoel wordt daar wel heel snel overheen gewalst. Het leven gaat gewoon door, alleen nu met Sara in haar plaats. Ook de leesobsessie van Sara wordt een beetje overdreven uitgemeten. Maar misschien bestaan er echt wel mensen die vijf uur aan één stuk lezen zonder op te kijken? Die scene wordt beschreven als Sara in haar eigen boekwinkeltje - dat ze heeft opgezet als eerbetoon aan Amy - in een stoel zit te lezen. Twee kinderen komen langs en zien haar geconcentreerd zitten. Ze maken er een soort spelletje van te timen hoelang Sara leest zonder op te kijken. Uiteindelijk komen er steeds meer mensen bij en staat het halve dorp voor de zaak. Amy is klaar met haar boek en neemt een nieuw boek uit de kast om verder te lezen, zonder in de gaten te hebben dat iedereen door het raam naar haar kijkt.
Maar ik heb ontdekt dat het de kunst is om die knop 'dat kan in het echt niet' uit te zetten en gewoon te genieten. En dat heb ik, zeker de laatste hoofdstukken, gedaan! Sommige wendingen vond ik hilarisch en deden me glimlachen. Leuk om te zien is hoe Sara's komst het uitgestorven dorpje en zijn inwoners weer doet opbloeien. Ook tussen Sara en Tom bloeit iets op. Zal dat genoeg zijn om voorgoed in the States te kunnen blijven? Ik zou zeggen, lees het zelf!
 
 Dikke kus,
Lien
 

 

 

25 opmerkingen:

 1. Aan lezen kom ik weinig toe, maar wat hebben jullie leuke foto's gemaakt! Grappig!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! En leuk geschreven je recensie.
  Op mijn nachtkastje lag deze week 'In het Diepe van Lucy Diamond'. Over een dame die een strandtent erft en tegen de zin van lief en familie besluit er een succes van te maken. Feelgood-lezen zo op zijn tijd kan heerlijk zijn! Ik ben benieuwd naar je volgende boek.
  Dank voor de tips

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk even een momentje om blogs te
  lezen.... Boeken lukt me bijna niet, helaas! Wel heel leuk om op deze manier met boeken en over boeken te schrijven......de foto met boek is super leuk!
  Lees jij maar lekker verder😃

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig met die foto's zo! Ook ik pak geen boek waarvan de kaft me niets zegt. Wat ik lees beschrijf ik iedere woensdag op mijn blog.
  groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Boekface? Nog nooit van gehoord. Ik heb geen facebook maar ik mis toch wel veel, krijg ik de indruk :). Veel leesplezier nog, je hebt nog een week. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'Vroeger' was ik een echte boekleester :-) maar tegenwoordig doe ik het veel minder. Andere hobby's zijn er voor in de plaats gekomen en het verdwijnen van de bibliotheek hielp ook mee aan het minder lezen. Maar de laatste tijd komen er meer 'boekberichten' onder mijn ogen en het lezen begint weer te lonken. Dus wie weet!
  Boekfaces had ik nog nooit gezien, wat een leuk idee. De foto's die jullie hebben gemaakt zijn er een prachtig voorbeeld van.
  En uh.....wat zijn chicklits?????
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even voor je opgezocht op Wikipedia: eigentijdse romantische fictie door en voor jonge vrouwen :)

   Verwijderen
 7. Ik vind lezen heerlijk en heb al heel wat boeken verslonden in mijn leven...veelal thrillers,maar ook veel waargebeurde verhalen en een enkele roman sporadisch.Ik baal dan ook wel eens dat ik ooit te weinig tijd heb om EN te haken EN te lezen en vind kiezen altijd tussen die twee erg moeilijk.Sinds 4 jaar lees ik op mijn e-reader en jeeee wat was ik eerst huiverig om dat apparaat aan te schaften zeg!(op advies van een goede kennis!)200,- euro destijds de Sony incl.hoesje met lampje...zou ik die heerlijke boeken niet gaan missen?!?!?Is dat wel iets van zo'n schermpje af lezen?!?!Ik vond het best éng'maar ik kan je zeggen dat ik nooit maar dan ook nooit anders mee zou willen!Ik ben nog steeds dol op echte boeken...lees haakboeken/kookboeken en magazines maar op vakantie gaan en n hele stapel boeken mee in je handtas tot wel meer als 500 is toch wel relaxed...of lekker op de bank languit en dat lichtgewiocht apparaatje in je hand wat echt hetzelfde leest als een boek is ook wel heerlijk...ik herinner me nog die dikke pillen die ik vroeger altijd las...mijn pols deed er zeer van bij het lange lezen en ooit was het einde van de zin niet makkelijk te lezen door de dikte van het boek.Ik vergat altijd op tijd mijn boeken weer in te leveren bij de bibliotheek,gelukkig kon je ze ook thuis digitaal verlengen tot 3x toe,maar zelfs dan moest ik met lood in mijn schoenen oit boeken terugbrengen die ik dan nog niet had kunnen lezen en me zo mooi leken...of halverwege n boek het in moest leveren en het door de verlengingen niet meer mee mocht nemen....nee ik zou echt niet meer zonder mijn e-readertje kunnen!Mijn eerste is ooit gestolen uit de auto en gelijk dezelfde avond bestelde ik n nieuwe online om vervolgens de volgende dag op te kunnen halen en weer in mijn boek te duiken ;-)Maar covers blijven wel ook bepalend veelal of ik aan een boek begin ja of nee..typisch is dat toch he?!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. p.s...vergeet ik helemaal te vertellen dat ik je foto's geweldig vind van jou en je dochter met die boekcovers!Ik ga zeker ook eens een kijkje nemen op die facebook site!Leuk hoor!

   Verwijderen
 8. Leuk, die boekfaces. Ik kende het fenomeen via de bieb.

  Ken je, behalve de spannende boeken, de romans van Lieneke Dijkzeul ook?

  Fijne dag verder. Hier een enorme berg was, dus geen tijd om boeken te lezen. Wel een beetje tijd voor om te haken o.i.d. Dat vind ik wat socialer op de laatste vakantiedag. En vanavond naar de finale van 'Heel holland bakt' kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik nl. in een boek 'verdwijn', dan ben ik niet zo sociaal en gezellig.... jij wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer zoveel mogelijk te lezen als ik alleen thuis ben. Maar tegen het einde van een boek lees ik door en ben ik inderdaad niet meer sociaal, haha

   Verwijderen
 10. haha, in 5 uur moet ik toch echt wel een keer wat drinken en plassen, hoor!! Chicklit is mijn genre ook niet meer, het is toch teveel hetzelfde kunstje. Maar ach, als iemand anders er blij van wordt.. Die eerste foto vind ik echt geweldig (de andere ook, hoor :)), ik zeg: profielfoto! Fijne zondag! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm...als ik eenmaal aan het lezen ben kan ik een heleboel om mij heen vergeten.
  Prachtige grappige foto's heb je gemaakt!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Whahahaha, geweldig die foto's!!!!!
  Ik lees elke avond voor het slapen gaan een hele tijd... heb ik een goed boek te pakken ga ik soms zelfs eerder naar bed :-).
  Ik heb net Dawn French uit en ben nu een thriller van Arne Dahl begonnen, hopelijk kan ik dan nog slapen...
  Veel leesplezier verder, liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een ontzettende leuke foto's hebben jullie gemaakt. Echt goed gedaan. Helaas word hier niet zoveel gelezen momenteel. (Druk met de keuken. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. superrr die foto's!!moet ik ook eens proberen met mn dochter!(hebben hier boeken genoeg,tegen de 600..,zullen wel toffe voorkaften inzitten,wordt lachen samen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Boekfaces, daar had ik nog nooit van gehoord, maar het is wel super grappig. Het lijkt me ook nog best moeilijk om iets leuks te maken, dat wordt spitten in de boekenkast. Waarschijnlijk komt er niets van terecht.
  Kom hier dat ik U kus, heb ik inmiddels uit, een heel mooi boek. Zondag in één dag tijd Dit is mijn Hof van Chris de Stoop gelezen, schitterend. Lekker sociaal hè, maar manlief leest minstens zo veel, dus zaten we met een dikke trui heerlijk samen buiten op de veranda te lezen en bij te komen van een herfstvakantie met drukke vechtende jongetjes.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha wat leuk die boekfaces!! Knap gedaan ook. Ik heb op het moment heel weinig tijd om te lezen (ik ben net bevallen) maar zodra alles weer een beetje op de rit is hier ga ik zeker weer lekker lezen!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha wat leuk zeg al die boekfaces :)
  Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben niet zo van het boeken lezen. Ik heb er gewoon weg de rust niet voor. Alleen als ik met vakantie ben, maar dan nog ben ik geen boekenverslinder. Ik vind je foto's wel super leuk gemaakt. Wat ben je weer inventief. X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit is toch echt weer een heerlijke onvervalste Lien blogpost!
  Super gaaf die boek foto's met je dochter...ik liet ze net aan mijn man naast me op de bank zie....zooo knap was zijn commentaar haha.
  Ik lees ook geen chicklits meer feel good romans bv van Nicholas Sparks op dit moment maar ik denk dat het boek van jou wel grappig bedacht is. Leuke beschrijving!
  Ik ga nog even door naar je nieuwste post...zie weer leuke aanwinsten daar.
  Tot zo
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!