vrijdag 3 februari 2017

Brievenbus

Wat hadden we het leuk samen. Jij en ik. Vooral op mijn vrije dagen kwam ik altijd even naar je toe. Op mijn sloffen, even zonder jas, en hup een kaartje brengen....Of even checken of het pakje dat ik aan het maken was door de gleuf paste.Al mijn hele leven ben je een vertrouwd element in de straat, schuin tegenover ons huis. Als ik door het raam kijk, valt mijn blik automatisch op jou. Maar nu ga je weg. Je droeg vandaag een lelijke sticker die dat aankondigde. De boodschap kwam hard aan...

 
Ook de bus verderop in de straat gaat verdwijnen. Wat maakt dat ik nu bijna de auto moet pakken om een brief of kaart te posten.

Misschien moet ik me met een ketting aan je vastketenen? Zoals natuuractivisten hun bomen beschermen? Want ik wil niet dat je weg gaat.

Weet je nog dat ik een hele blogpost aan je heb gewijd? Dat was een van mijn meest bekeken blogposten ooit. Ik riep iedereen op een foto van zijn/haar brievenbus te maken. Ik kreeg ze uit alle windstreken, zelfs tot en met Spanje en Amerika. Maar vooral veel oer Hollandse modellen in de vertrouwde oranje kleur.

Maar dat worden er dus minder nu. PostNL gaat heel veel brievenbussen weghalen,. Simpelweg omdat er veel minder post wordt verstuurd.

Niet door mij.

Ik ga gewoon door. Met kaartjes sturen, brieven schrijven en swaps maken. En hopelijk heel veel mensen met mij. Wie weet komen ze je dan op een dag toch terugplaatsen. Kleurt de straat plotseling weer een beetje oranje. Dat zou wat zijn.... ik kijk ernaar uit!

26 opmerkingen:

 1. ohhh,wat een triest verhaal...maar moest toch lachen toen je zei dat je u eraan gaat vastketennen!hier moet ik ook in de auto om een brievenbus te vinden...misschien troost je dat!hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vorig jaar is de brievenbus in onze (kleine) wijk verdwenen en ik was er ontdaan van. Het was zo'n handig loopje en soms stuurde ik een van de zonen op pad met een brief of pakje. Ook die in de buurt van onze basisschool is weggehaald.
  Aan ons ligt het niet, misschien moeten we nog beter ons best doen om meer mensen te besmetten met het 'echte-post-virus'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. onze brievenbus aan het einde van ons kleine straatje is ook al een tijdje weg maar er is er ook ineens eentje geplaatst bij het tankstation waar ik altijd tank en waar ik langskom bij het boodschappen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hang een protestbrief op! zamel handtekeningen in!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja ..tijden veranderen ...maar of het er leuker op word ik weet niet hoor...we hebben hier ook maar 1 brievenbus in de hele wijk....maar hou vol !....liefs finn weekend Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas,ik ben bang,dat het de kant van de telefooncellen uitgaat. Die zijn helemaal verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tijden veranderen en daar doen we bijna allemaal aan mee.Minder geschreven kaartjes en brieven gaan er op de post.
  Zelfs minder blogposten en steeds minder reacties,helaas.

  Maar ben wel blij dat de echte belangstellende nog gewoon, gezellig, onverwacht even binnen wippen voor vers gezet bakkie met wat lekkers erbij.

  Fijn weekend,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier steeds minder brievenbussen. Ik moet echt naar het postkantoor nu. Dat was tot 6 maanden geleden open tot 8 uur 's avonds. Reuze handig! Maar wegens de bezuinigingen is het nu nog maar open tot 2 uur!. Ach!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vooruit! Aktie! Met z'n allen weer echte post sturen zodat er ineens heel veel bussen te weinig gaan zijn. Kan je niet zo'n oproep doen in het column van je?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat weer mooi neergeschreven. Jammer dat je straks de bus zo moet missen! Ik hoop dat je straks niet al te ver weg moet voor een bus?
  Hier staan er nog genoeg. Het 'bejaardenhuis' en het winkelcentrum zullen de bus toch wel behouden (hoop ik). Het is zo leuk om lieve post of een klein pakketje in de bus te kunnen doen en te weten dat er straks iemand blij verrast wordt.
  Ik hoop dat je een andere bus op loopafstand kunt vinden! (of desnoods even op de fiets?)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja dat is echt jammer. Hier ook, nog niet ´mijn´ brievenbus, maar ik kan er bijna op wachten.
  Maar net als jij± ik blijf post versturen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Irritant hoor! Maar wat je zegt, we laten ons er niet door weerhouden gezellige post te blijven sturen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat jammer! Hier is er voor het laatst ook een weggehaald. Moet wel toegeven dat ik voor post tegenwoordig vaak naar een punt in een winkel ga, misschien dat meer mensen dat doen? Want ook ik verstuur niet minder post dan vroeger, echte post blijft zoooveel leuker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo stom, bij mij in de straat is hij ook weg gehaald.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Echt he, wat stom!
  Die brievenbussen bij mijn huis blijven gelukkig, maar wat vervelend zeg. Dat je nu veel verder moet. Maakt het toch minder leuk om even snel een kaartje te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer is dat hè. Je moet er nu echt even op uit om iets te posten. Maar ook wel weer logisch. Als er bijna niets in zo'n brievenbus zit...Maar blijf vooral lekker je brieven versturen!
  Groetjes en een fijn weekend verder!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. In mijn eigen brievenbus is de terugloop ook duidelijk een heel stuk minder geworden en daar ben ik vast niet de enige in. Dus op zich wel begrijpelijk dat er brievenbussen verdwijnen, maar als je er aan gehecht bent, is het wel echt even afscheid nemen. Terwijl je gezien jouw activiteiten zou verwachten dat jouw brievenbus in de straat er in de statistieken heel veel boven uit zou schieten.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is mij nog niet opgevallen dat hier ook brievenbussen verdwijnen. Zou de brievenbus de tand des tijds doorstaan?

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh bah dat dit toch best wel even een dingetje voor je is kan ik me heel goed voorstellen!! Eigenlijk verdien jij als trouwe postverstuurder en als een soort van postambassadeur, een eigen brievenbus van PostNL;)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oeps dat is zeker schrikken! ik hoop dat mijn brievenbus niet gaat verdwijnen dan moet ik ook een heel stuk verder fietsen dan nu. Wie weet helpt het als je protesteert. Succes. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Pfffff... Helaas herkenbaar, maar zo balen!
  Hier is ook al flink 'gesnoeid' en ik hoop niet dat er nog mee weg gaan. Deze is nog redelijk te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Brievenbusliefde, zeer herkenbaar. Mooie ode!
  P.S.: hier is het ook een stukje lopen... maar daar wordt niet minder om verstuurd... er is maar één soort post en dat is echte post...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Helaas!Best lastig!

  We zitten in het digitale tijdperk.Hier zijn er ook een heleboel verdwenen.
  Echte post blijft gewoon leuker!

  Fijne dag.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Die van mij gaat er ook vandoor, maar als het goed is blijven er een paar in de buurt. Maar eens even gaan kijken waar ik binnenkort moet heenwandelen ;). Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ja ik weet het nog die blogpost was fantastisch!
  De post maakt het er zelf naar dat mensen minder sturen want de prijzen van post blijven maar stijgen mooie melkkoe.
  Zo jammer want ook ik vind post toch vele malen leuker dan een appje of een mailtje met bv fijne kerstdagen...zo gemakzuchtig...doe dan liever maar niets hoor.
  Voor de ouderen onder ons ook geen goede zaak dat de brievenbussen zo ver te zoeken zijn, ik hoop met je mee dat die tijd ooit weer terug komt en...dat wij dat nog meemaken.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!