zondag 12 februari 2017

Niet plakken maar smakken

Vorig jaar, vlak voor Valentijnsdag, werd een grote doos met hartjes bezorgd op kantoor. De receptioniste kwam er mee mijn kamer binnenlopen, met een grote lach op haar gezicht. Héél even, een minuscule seconde, dacht ik dat het pakket voor mij was. Maar het was geadresseerd aan ons 20-jarige stagiaire. Terwijl ze de enorme kaart uit de doos haalde, steeg tegelijk een ballon in de vorm van een hart omhoog. 


Ik heb nog nooit in mijn leven een mysterieuze kaart gehad op Valentijnsdag. En de tijd voor geheime aanbidders is al lang voorbij. Kreeg jij wel eens 'echte' Valentijnspost?

Tegenwoordig gebruik ik deze dag om (blog)vriendinnen een kaartje te sturen. Zeker sinds Post.nl de #nietplakkenmaarsmakken-actie heeft bedacht. Vervang de postzegel door een echte zoen en je kunt gratis een kaartje sturen.


 
En dat doe ik maar al te graag! Een kaartje voor mijn  postmaatje, eentje voor mijn nicht, voor mijn vriendin, mijn moeder en... voor jou?Woon je in Nederland en wil jij een kaartje en een kus krijgen? Laat het me dan vandaag weten! Mail me je adres en ik stuur je er eentje! (Ik kan helaas alleen op de reacties van vandaag ingaan, want morgen ben ik aan het werk en ontbreekt het me aan tijd!).De kaartjes in deze blogpost komen allemaal van Cardcetera. Een geweldige webshop met oneindig veel kaarten. Ik kan me er uren in verliezen. Heel bijzonder vind ik de quote-serie en de boekenkaarten. En laten die twee nu net in de aanbieding zijn deze maand:18 kaarten voor maar 10 euro!

Maar ook de andere kaarten zijn enig. En het hoeft natuurlijk geen Valentijnsdag te zijn om echte post te versturen, toch?

Laatst sprak ik nog eens met onze stagiaire, die inmiddels niet meer bij ons werkt. "Ben je er ooit achter gekomen van wie die doos was" vroeg ik haar. Maar ze moest me het antwoord schuldig blijven. "Nooit meer iets van gehoord..." Ik ben toch maar blij dat die doos niet voor mij was, want zo'n onopgelost mysterie zou ik niet kunnen verwerken....

Alvast een fijne Valentijnsdag gewenst!

Liefs,
Carolien

17 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Laten we het andersom doen, dan stuur ik jou er eentje. Stuur je mij jouw adres even?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moment waarop je hart een sprongetje maakt, ik ken dat.
  Ik hou van post, dus graag! Heb ik dinsdag wat uit te leggen thuis, want het zal dan de eerste Valentijnspost in mijn leven zijn. (Heb jij mijn post ontvangen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je mooie post ontvangen, heel blij mee! Ik heb je dat via een (prive)berichtje op Instagram laten weten, heb je dat niet ontvangen? Ik heb er van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik mijn IG-account via de computer en ontvang de pb's dan niet. Blij te lezen dat het goed is aangekomen!

   Verwijderen
 4. Wat lief! Ik heb net ook zitten smakken om die en gene blij te maken met post.... mooi initiatief van post.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. amai,wat chique van post.nl!!gratis versturen,das "de max"hier in belgie kennen wij zo geen initiatieven,hoor!ik kan dan ook geen gratis post ontvangen daar ik in belgie woon..sniksnik..fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooo, wat een verhaal! Ik krijg wel eens een verrassing van mijn man, maar nooit iets van een geheime aanbidder. Tenminste...kan het me niet herinneren.
  En wat sneu dat ze er nooit achter is gekomen wie het was. Misschien is hij langzaam weggekwijnd omdat zij het overduidelijk niet zag. Snif.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief en leuk dat je het initiatief neemt om kaartjes te versturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kreeg nooit Valentijnspost. Gelukkig maar want ik zou uit elkaar knappen van nieuwsgierigheid! Ik zou wel een kaartje van jou willen maar het is al laat en ik moet morgen ook werken dus ik vrees dat ik geen kaartjes stuur dit jaar. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey lieverd wat leuk dat je weer aan de niet plakken maar smakken actie mee doet. Ik doe ook mee en moet dadelijk nog wat kaartjes schrijven, heb er al zo'n 35 of zo geschreven hihi. Altijd leuk om wat mensen te verrassen met een kaartje, maar niet anoniem hoor ;). Ik kreeg wel ooit voor mijn verjaardag een bos bloemen bezorgd zonder naam erbij, ik woonde nog thuis en ze waren niet van mijn vriend. Ik heb ze van ontsteltenis prompt in de vuilnis gegooid whahaha, ik zou niet weten wie ze me gestuurd heeft, maar weet wel dat ik van de kaart was. Mmm zit me te bedenken of het niet toch met valentijn was (het is langggg geleden) dat zit er dikker in hihi. Valt me nu weer in dus heb het destijds los kunnen laten. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nee ik heb ook noooit een valentijnskaartje gehad,wij zeggen altijd tegen elkaar dat het voor ons elke dag valentijnsdag is,hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wanneer ik iets zou ontvangen in de vorm van valentijn zou ik me toch eens achter de oren krabben....
  En dan bedoel ik niet de commerciële kant van 14 februari maar van een stille aanbidder.....want dat zou betekenen dat hij mij wel kent en dan ook zou moeten weten dat ik al vele,vele jaren een echtgenoot heb.
  Ik zou het niet appreciëren en mijn hart maakt elke dag sprongetjes maar niet voor vreemde mannen;-))

  Ga jij nog maar ff met je lippenstift in de weer en smakken maar!!!

  Fijne dag,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat weet ik eigenlijk niet, of ik een kaart oid heb gekregen voor Valentijn. Toen ik nog piep was deden ze daar niet aan. Ik weet niet of ik dat nu nog zo leuk zou vinden. Maar een bos rozen of welke bloemen dan ook van mijn eigen man zou ik wel leuk vinden...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooooo ja helemaal vergeten, ik hoorde op school dat je zo gratis post kon versturen maar heb er niet meer aan gedacht, gewoon te druk gehad.
  Grappig verhaal van die ballon!
  Ik vind Valentijn wel iets hebben maar mijn kids hebben de nu hterheid vsn mijn man....allemaal pure commercie daar doen wij niet aan mee!
  Helaas pindakaas!
  Was weer gezellig hier op je blog.
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jahaa.. Vorig jaar nog! Zat ik daar in m'n tijgerpyjama op de bank, werd er opeens aangebeld. Stond er een mevrouw met een hele grote doos op de stoep. Ik vroeg al bijna waar ik moest tekenen voor de buren.. Maar nee hoor, voor mij. Rode rozen en Milka chocolade. Nu had ik wel een vermoeden van wie het was, maar ja.. Beide (jaja!) heren waren getrouwd. Er zat wel een kaartje bij, maar daar stond niets op. Een echte Valentijn dus. :)

  Nog bedankt voor je V van Valentijn trouwens, hij kwam vandaag. Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meen je dat echt dat je ipv een postzegel een zoen kust? Daar kunnen ze hier in België nog iets van leren. Hoe tof is dat!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!