donderdag 26 oktober 2017

Tien redenen waarom het leuk is een tiener in huis te hebben

Tieners, dat zijn toch vooral langslapers en rommelkonten? Klopt, maar het is ook erg gezellig om een tiener in huis te hebben. Tien redenen waarom.

1. Een technisch hulpje altijd dichtbij! Hoe start je ook alweer een what's app groep, wat doet Facebook raar? Hoe zet je het schermer lichter? Met snelle, behendige vingers nemen ze je mobieltje of iPad uit handen en fixen je probleem in no-time!


2. Je wordt er slimmer door. Regelmatig mag je overhoren en dat is goed voor je. Want je vijzelt je gebrekkige Frans goed op en leert dingen over de huidige politiek waardoor je op je werk ook weer mee kunt praten.

3. Vergeet grootmoeders tips. Tieners hebben life hacks. Voor elk probleem vinden ze op google een briljante oplossing, vaak voorzien van filmpje. Van een ongewenste puist op je kin tot een bad hair day.

4. Sharing shoes. Mijn dochter en ik hebben sinds kort dezelfde maat schoenen. Dus laarsjes, gympen en sloffen worden eindeloos uitgewisseld,waardoor je garderobe ineens veel uitgebreider is.

5. Struikel je? Valt iets uit je handen? Brand je eten aan? Allemaal redenen voor een tiener om in een giechelbui uit te barsten. En lachen werkt aanstekelijk!

6. Je blijft hip en bij de tijd. Je weet wat er speelt in vlogland, wat de laatste trends in de mode zijn en welke woorden je wel (en beter niet) kunt gebruiken.

7. Je hoeft niet bang zijn dat je je verveelt en lui op de bank hangt zonder calorieën te verbranden.  Want als je 's ochtends de kamer, douche of welke ruimte ook hebt opgeruimd, kun je de middag gewoon weer opnieuw beginnen.

8. Je hebt je interne criticus niet meer nodig. Want als je iets aan trekt, zegt of doet wat ECHT niet kan, dan hoor je dat gelijk.

9. Heb je een tienermeid? Grote kans dat je uit een oneindige reeks nagellakjes kunt kiezen. Voor elke outfit een bijpassende kleur, zonder dat je ervoor naar de winkel hoeft.

10. Je krijgt er een hoop surrogaat dochters bij in de vorm van haar vriendinnen. Super gezellig!

***

Ik ben blij dat ik die van mij zaterdag weer in mijn armen kan sluiten na een turbulente uitwisselingsweek in Servië. Dankjewel voor jullie bemoedigende reacties!

Liefs,
Carolien
 

13 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke lijst!
  Nog 2 nachtjes en dan kan je tiener zeggen wat ze er van vindt *Ü*.
  Gelukkig voor jou komt ze bijna weer thuis!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn! Punt 7, punt 8 en punt 10 herinner ik me het best, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn! Punt 7, punt 8 en punt 10 herinner ik me het best, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij met mijn pubers. En ook trots als ik zie hoe ze zich ontwikkelen tot mooie volwassenen. Heerlijk dat die van jou weer thuis komt, een heleboel ervaring rijker en een stukje onafhankelijker en zelfstandiger dan een week geleden. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dan is ze inmiddels al weer thuis. Geniet maar weer lekker van elkaar. En wat een leuke tips... mijn dochters zijn al weer een heel stuk ouder en dat heeft ook zo zijn voordelen hoor. Kritisch zijn en blijven ze, dat is een feit...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze is er weer .....gelukkig.....nu weer heerlijk samen...heeft ze het leuk gehad ?....liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk om nog eens te lezen,is al een tijdje achter de rug hier,en zijn nog altijd 2handen op 1buik,dikke vriendinnen,praten nog honderd uit met elkaar..alles nu als 2volwassen vrouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn meiden zijn al een poosje geen tieners meer maar ik vond het ook enig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha .. zo'n rijtje is weer leuk om te lezen als er even niets te lachen valt met een puber .. hihi .. en idd .. een puber is ook gewoon leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Omdenken heet dat tegenwoordig! Mooie lijst, de mannelijke versie is iets anders ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha heel herkenbaar,maar uuhh naar servië??ik ga even je vorige blogje lezen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke blogpost.
  Ik heb dan wel een 21 jarige dochter in huis maar al de punten die je op noemt kloppen nog steeds.
  Zo gezellig is ook dat ze de laatste tijd ook nog in is om iets aparts te koken of een hapjes avond te maken...gezellig mam lijkt wel kerst toch?
  Ook grote zoon van 23 houdt sinds hij klein was al van " gezelligje doen" thuis.
  Heerlijk toch, ik kijk ze nog steeds het huis niet uit.
  Fijn dat ze weer terug is in Limburg natuurlijk vol verhalen.
  Ook de verhalen en de opleidingen houden ons bij de tijd toch.
  Even naar je volgende post.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn meiden zijn al een poosje geen tieners meer maar ik vond het ook enig! XX Esther


  ทางบ้าน

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!