vrijdag 4 oktober 2019

De 9 vreemde gewoontes van mijn hond

Als onze hond Illie een gebruiksaanwijzing zou hebben, zou die wellicht heel wat pagina's beslaan. Na vijf jaar begrijp ik ons Griekje nog steeds niet. Van de 4 honden die ik in mijn leven mocht verwelkomen, is zij met vlag en wimpel de meest vreemde eend in de bijt...
Illie de sloper
Het eerste jaar was het ergste. Alles werd gesloopt: van haar eigen hondenmand, tot kozijnen, tafelpoten, speelgoed en schoenen (vooral veel schoenen!)
Nu ze 5 is, is het weliswaar minder, maar nog niet voorbij. Kom ik thuis en ligt de vulling van haar kussen overal in de keuken, of de deurmat aan stukjes....

Illie het gewoontedier
's ochtends laat ik haar uit in een wei in onze straat. Daar staat een grote omheining en die heeft drie poortjes waar je naar binnen kunt. We nemen altijd gelijk het eerste poortje dat op ons pad komt. Nu is sinds vorige week dit poortje door vandalen gesloopt. Het is door iemand tijdelijk weer teruggezet met tie wraps, maar kan dus niet meer open of dicht. We moeten een ander poortje nemen om binnen te komen, maar dat gaat er niet in. Stoicijns blijft ze met haar kop naar beneden voor die ene poort staan. Hoe hard ik ook roep of trek.... geen beweging in te krijgen. Enige wat me rest is haar optillen!

Illie de reu
Illie is ons eerste teefje. "Je zult zien dat het veel gemakkelijker is", zei mijn zus. "Teefjes snuffelen niet bij elke boom en plassen in één keer goed door."
Illie dus niet. Elke struik en boom wordt besnuffeld en ze laat overal, net als haar mannelijke voorgangers, een plasje achter. Jawel.... met opgetilde poot nog wel.

Illie de muurtjesloper
We kunnen geen muurtje passeren, zonder dat ze erop klimt. En er zijn heel wat muurtjes op onze wandelroute, dus we lopen continu op ooghoogte met elkaar :-)Illie de kattenjager
Als ze ergens een hekel aan heeft zijn het katten! En als ze er al eentje ziet, verliest ze alle realiteitszin en gaat er als een speer achteraan. Als die kat de boom in gaat, klimt zij mee. The sky is the limit!Illie de buitenhond
Hoe gezellig is dat, 's avonds samen op de bank? Illie houdt niet van dat soort huiselijkheid. Ze staat steeds voor de deur om naar buiten te mogen, ook 's avonds als het al donker is. Haar tweede mandje staat ook gewoon echt buiten (onder het balkon) en daar vertoeft ze het liefst. Tot grote spijt van haar huisgenoten...

Illie de moeilijke eter
Illie laat zich niet verleiden met iets lekkers, want eten staat ergens onderaan haar prioriteitenlijstje. De bak voer 's avonds gaat er gretig in, maar een lekker tussendoortje hoeft niet perse. Soms probeer ik haar te paaien met een lekkere boterham met leverworst. Ze neemt het aan om vervolgens de worst eraf te likken en de stukjes brood verdeeld over de hele keuken als kruimels achter te laten. Die leg ik vervolgens in het bakje voor de kippen, waarna ze ze alsnog gaat opeten. Want stel je voor!

Illie het mamakindje
Ben ik thuis, dan gaat ze niet met dochter- of manlief mee wandelen. Ze weigert resoluut en gaat mijn schoenen pakken als teken dat ik mee moet!

Illie de staker
Deze trek vind ik het allerlastigste! Af en toe gooit ze midden onder een wandeling de rem erop. Dan stopt ze en wil ze niet meer vooruit of achteruit. Niet naar links en niet naar rechts. Zonder aantoonbare reden. Ik ben er nog steeds niet achter wat dat is. Het ene moment huppelt ze vrolijk mee om er vervolgens helemaal klaar mee te zijn. Ik heb eens geprobeerd om gewoon te wachten en zien wat er dan gebeurt, maar ze blijft gewoon als een blok beton staan. Hoe lang ik ook wacht. Het enige wat ik kan doen is haar meetrekken, of het toverwoord 'poesje' te roepen, maar daar trapt ze lang niet altijd meer in.

Maar natuurlijk heeft ze ook goede eigenschappen! En laat ik die toch ook even benoemen, het is tenslotte dierendag. Haar aandoenlijke kopje en de grappige manier waarop ze gaapt en tegelijk een liedje lijkt te zingen. Of hoe ze me op mijn buik likt als ik yoga doe en mijn t-shirt uit mijn broek glipt. En hoe ze me pootjes geeft als ik stop met aaien, als teken dat ik door moet gaanIk ben eigenlijk wel benieuwd. Welke eigenaardigheden heeft jouw hond of kat?

Liefs Carolien

15 opmerkingen:

 1. Illie is illie....en jouw unieke hond...wat een schatje ...enne onze Leaf is lieffff 💕💕gewoon !...Fijn weekend liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha, kan me voorstellen dat t voor jou af en toe irritant is, maar ik vind het prachtig zon bijzonder dier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke Illie! Misschien is ie wel een transgender? :-) Een hooligan en rebel in ieder geval al wel. Onze oudste is een rustige zalige hond maar ook al is ze 10, er sneuvelt hier soms toch ook nog wel het één en ander door haar bijtlust. En de jongste, daar is een grote hoek af maar tegelijk een zalige knuffelbeer. We hebben er ons werk mee, we zouden ze niet meer kunnen missen. Oei, niet "we". De echtgenoot is niet elke dag even grote fan. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is de echtgenoot ook niet altijd zo gecharmeerd, wij vrouwen zien eerder iets door de vingers. En dat ze in het mensenleven transgender zou zijn, hebben we al vaker uitgesproken!

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijke opsomming van al haar goede en minder goede eigenschappen! Je hebt het zo mooi beschreven dat ik het allemaal voor me zag.
  En dat het een bijzondere hond is, blijkt zelfs uit het http-adres dat ik in de balk boven je blog zie staan:

  http://www.hetkeetjevanlien.com/2019/10/de-8-vreemde-gewoontes-van-mijn-hond.html

  Daar staat de 8 in plaats van de 9; geweldig!😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, betrapt! Al schrijvende kwam ik op nog een rare eigenschap erbij (kan er nog wel meer bedenken ook)

   Verwijderen
 5. Sofie is 5 jaar en weegt 5 kilo. Ze snuffelt inderdaad ook overal en plast met pootje omhoog.
  Ze blaft zelden, he tis een hond he, die horen te blaffen en haar soortgenoten interesseren haar totaal niet. Als ze te dichtbij komen om te spelen gaat ze grommen. Spelen heeft ze nooit gedaan.
  Ze steelt de rauwe groenten van kip, cavia's en konijn. Jat eieren uit kippenhok en begraaft ze in de tuin. Het komt zelden voor maar soms gaat ze ergens logeren en dat vindt ze helemaal prima. Wij komen haar dan heel blij ophalen want wat hebben we haar gemist maar ze reageert amper. Als ik zeg; ga je mee, kijkt ze eerst naar degene waar ze 1 of hooguit 2 nachten heeft gelogeerd of dat wel mag. Zij kan goed zonder ons, wij niet zonder haar en dat is haar ergste eigenschap.
  Godzijdank is ze wel heel aanhankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat klinkt ook niet helemaal als een doorsnee hond, maar misschien zijn die juist wel het leukste! Zo'n kleintje van 5 kilo zou ik ook nog wel erbij willen :-)

   Verwijderen
 6. Wat een schitterend verhaal, ik moest zo lachen, maar eerlijk is eerlijk, soms is het helemaal niet om te lachen!
  Hier in huis is onze Sjors, met ook zo zijn eigenaardigheden ;) Als hij met zijn baasje uitgaat is hij zo weer thuis, gaat hij met zijn vrouwtje uit, dat is een ander verhaal, dan maakt meneer graag wandelingen van 1 uurtje of zo ;) Ook heeft onze Sjors een bijbaantje bij de gemeente reiniging, hij heeft een hekel aan plastic op straat, bij elke uitlaat beurt, brengt hij steevast een plastic flesje mee naar huis, voor in de prullenbak, daar waar het hoort! Sjors heeft vrienden en vriendinnen, maar ook honden die hij totaal niet kan uitstaan, dan kun je hem aan het begin van de straat al horen! Wat jij ook schrijft, dan zijn we aan het wandelen en meneer weet waar hij naar toe wil, een andere kant op? dan moet je van goede huizen komen, want dan wil meneer niet meer mee en gaat hij 'tijd trekken' of kattenkwaad uithalen. Verder is hij dol op hazelnoten en walnoten, Sjors kraakt ze zelf! en takken bijten is ook een hobby van hem :) Met Sjors is alles anders gegaan, als met onze vorige 2 honden! Het valt niet altijd mee, maar toch willen we hem voor geen goud missen onze eigenwijze teckel met een hoofdletter E. Nog veel plezier van jullie boefje, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ik moet zo lachen om jouw verhaal en zie het levendig voor me! Dat van die walnoten heeft die van ons ook. Ik heb hier een schaal staan met walnoten waar ze doorgaans niet aankomt. maar op het moment dat de bel gaat of iemand komt achterom, gaat ze een walnoot pakken bij wijze van begroeting. Heel bizar! Teckels staan erom bekend dat ze eigenwijs zijn he? Kusje voor Sjors!

   Verwijderen
 7. Haha ik vind het wel grappig allemaal! Over de muur en in de boom niet te geloven..... Als ik dit zo lees is onze PIppa maar een saaie hond hoor! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb weer met een grote glimlach je blog gelezen maar ik kan mij ook voorstellen dat jullie soms helemaal gek van haar worden. Wij hebben een kat, een dame, en dat is een echte freule. We mogen blij zijn dat we bij haar mogen wonen maar als goede onderdanen doen we ook alles om het haar naar de zin te maken. Kortom ze regeert als een echte kat.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons in de straat hangt op een huis het bordje: here lives a cat and her staff :-)

   Verwijderen
 9. Hallo, seizoensgroeten aan al mijn kijkers, ben hier om weinig te vertellen over hoe ik mijn man terug heb gekregen met de hulp van een geweldige man genaamd Dr.Amiso. Ben Anna Daniel, na tien jaar met hem in relatie te zijn geweest, mijn man het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, smeekte ik hem met alles, ik heb beloften gedaan maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem online uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met Dr.Amiso, de geweldige spreukgieter die me kon helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuk geloofde, ik had geen keus dan om het te proberen, heb ik Dr.Amiso gemaild, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles goed is voor 48 uur, dat mijn ex voor 48 uur bij me terugkomt, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo medelijden had met alles wat er gebeurde, dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, iedereen de hulp van Dr.Amiso de spell caster nodig kan hebben, zijn e-mail is (herbalisthome01@gmail.com) je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in uw relatie of kanker, wilt trouwen met de geliefde van uw keuze of echtscheidingszaken, gezondheidsproblemen of echtelijke problemen, geef het niet op, neem contact op met herbalisthome01@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!