vrijdag 18 oktober 2019

Maak zelf je bruisbal!

Laatst ging ik een aantal collega's interviewen voor ons personeelsblad. Ze waren bezig met een workshop bruisballen maken in het kader van de verwenweken in de zorg. Daar moest mijn verhaal over gaan. "Doe gezellig mee"zei de workshopmevrouw en schoof mijn schrijfblokje aan de kant. Tja, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.


Wat heb je nodig? Dit is het basisrecept:

1/2 kopje baking soda
1/4 kopje maizena
1/4 kopje citroenzuur
1/4 kopje Epson zout
3-4 eetlepels kokosolie 
Sprayflesje of plantenspuit met water

Een paar druppels essentiële olie
Eventueel voedingskleurstof. 

En dan nog een mal. Komt dat goed uit dat de kerstspullen al in de winkels liggen, want zo'n doorzichtige bal is nu op veel plekken te krijgen.Hoe ga je te werk?
Meng de droge stoffen door elkaar en voeg dan de kokosolie toe. Giet wat druppels van je favoriete essentiële olie toe (in mijn geval lavendel) en ook wat lavendelzaadjes. Voeg eventueel wat druppels kleurstof toe voor een mooi effect. Neem tot slot een sprayflesje met water en spray wat water door het mengsel totdat je bal niet meer uit elkaar valt. Teveel water ineens zorgt ervoor dat je bal gaat bruisen, dus doe het met kleine beetjes! Vervolgens druk je het mengsel goed aan in de ronde vorm (ik heb een halve bal gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een hele maken). Schuif hem voorzichtig uit de bal en bewaar hem in folie. Of wat nou bewaren...? Ga er gelijk mee in bad!

Weetjes
Het citroenzuur in combinatie met de baking soda en het water zorgen voor het bruiseffect. Epson zout is rijk aan magnesium en daarmee een weldaad voor je spieren.

Varianten

Wellness bom
Ik heb de wellness bom gemaakt met lavendel, maar je kunt deze ook maken met citrusoliën zoals Tangerine (mandarijn), Orange of Bergamot.

Liefdesbom
Patchouli past hier perfect bij als geur en strooi er ook wat verse rozenblaadjes door!

De kuch bom
Toegegeven: deze klinkt minder romantisch dan de vorige, maar als je verkouden bent is dit een heerlijke oppepper!
Een olie die de luchtwegen ondersteunt is eucalyptus. Als extra ingrediënt kun je tijmblaadjes toevoegen.

Voetbom
Geef je voeten 1 keer per week een bruisbadje! Gebruik tea tree oil (bacteriedodend) en pepermuntblaadjes voor nog meer frisheid.

Meer informatie vind je trouwens op de pagina van Mevrouwastrid

Heb jij al eens zelf bruisballen gemaakt?
Mocht je het gaan willen doen, alle ingrediënten zijn bij Holland & Barett te krijgen.

Liefs,
Carolien


13 opmerkingen:

 1. Hoi Lien, nee dat heb ik nog nooit gedaan. Maar wat een leuk idee zeg zo vlak voor de feestdagen, ik ga dit zeker onthouden. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit gedaan en meestal stranden dit soort ideeën bij mij omdat ik dan niet weet waar ik de ingredienten kan kopen dus fijn om te lezen dat ik het allemaal bij Holland & Barret kan kopen.
  Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit gedaan maar het lijkt me absoluut leuk om eens te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee, leuk kerstcadeautje! Weet je misschien waar je citroenzuur en epsonzout kan kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles is verkrijgbaar bij Holland Barett (voorheen De Tuinen). Ik had zelf nog Keltisch zeezout en dat werkt ook prima. Citroenzuur is poeder in een potje, kost 7,- . Maar je hebt niet zoveel nodig. Succes!

   Verwijderen
 5. Hallo, seizoensgroeten aan al mijn kijkers, ben hier om weinig te vertellen over hoe ik mijn man terug heb gekregen met de hulp van een geweldige man genaamd Dr.Amiso. Ben Anna Daniel, na tien jaar met hem in relatie te zijn geweest, mijn man het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, smeekte ik hem met alles, ik heb beloften gedaan maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem online uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met Dr.Amiso, de geweldige spreukgieter die me kon helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuk geloofde, ik had geen keus dan om het te proberen, heb ik Dr.Amiso gemaild, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles goed is voor 48 uur, dat mijn ex voor 48 uur bij me terugkomt, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo medelijden had met alles wat er gebeurde, dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, iedereen de hulp van Dr.Amiso de spell caster nodig kan hebben, zijn e-mail is (herbalisthome01@gmail.com) je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in uw relatie of kanker, wilt trouwen met de geliefde van uw keuze of echtscheidingszaken, gezondheidsproblemen of echtelijke problemen, geef het niet op, neem contact op met herbalisthome01@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo allemaal, Mijn naam is Isabella Williams uit Londen, Verenigd Koninkrijk, ik ben helemaal opgewonden en ook hier om mijn getuigenis aan de wereld te geven. Allereerst wil ik DR.MASAKO hartelijk bedanken voor het brengen van vreugde en geluk in mijn leven, voor het herstellen van mijn relatie. Ik geloofde nooit in een van deze dingen totdat ik mijn man meer dan een jaar geleden verloor. Toen ik dacht dat alle hoop verloren was, stelde een vriend van mij me voor aan DR.MASAKO, een spreukster, en hij sprak een liefdesbetovering voor mij uit, Nadat hij zijn instructies had opgevolgd, vertelde hij me dat ik mijn man binnen drie dagen na de betovering terug zal krijgen. Vier dagen later belde een vreemd nummer me, ik was geschokt toen ik de stem hoorde, het was mijn man die me al meer dan een jaar niet heeft gebeld, hij smeekte me hem te vergeven voor alles wat hij mij en de kinderen had aangedaan, en zei hij wil terug naar huis komen. DR.MASAKO, eindelijk mijn geluk hersteld. Ik ben hier om te getuigen van de wereld omdat ik een levend getuigenis ben. Heb je een vriend of familie die ziek is? Ben je getrouwd zonder kind? spell, Als je beroemd wilt worden, Politics spell, Protection, Money en Job spell. Hieronder vindt u zijn e-mailadres, neem contact met hem op voor elke situatie waarin u zich bevindt. Ik ben een getuigenis en ik wil dat mensen ook worden gered. neem nu contact met hem op (e-mail: masako.thetempleoflight027@gmail.com) Whats-app +2348137371314

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben overweldigd door vreugde dankzij Dr. Ilekhojie. Mijn man verliet me een paar jaar geleden voor een andere vrouw en ik was er kapot van omdat ik hem nooit iets verkeerds heb gedaan, ik bleef achter met mijn twee kinderen en een baan die weinig betaalt. Ik gaf het bijna op tot ik online een getuigenis zag over Dr. Ilekhojie en ik besloot contact met hem op te nemen. Ik legde hem mijn probleem uit en hij verzekerde me dat ik na 24 uur een positief resultaat zal zien, verrassend genoeg kwam mijn man de dag na de spreuk terug en smeekte me hem te vergeven en beloofde nooit te vertrekken. Mijn man is nu zes maanden terug en we hebben nog nooit problemen gehad, ik ben blij dat ik niet aan Dr. Ilekhojie heb getwijfeld, want hij kan problemen zeker oplossen. Je kunt hem nu ook contacteren voor hulp E-mail: (gethelp05@gmail.com) Viber / WhatsApp: +2348147400259

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met zoveel in mijn hart ben ik hier om mezelf uit te drukken over hoe Dr. Ilekhojie mijn huwelijk van echtscheiding heeft gered. Ikzelf en mijn man hadden een misverstand en het verscheurde ons huwelijk in die mate dat mijn man een scheiding zocht. Dus ik heb geen andere keus dan naar internet te gaan om een oplossing voor mijn probleem te zoeken. Daar kwam ik de details van Dr. Ilekhojie tegen en over hoe hij veel mensen heeft geholpen door hun relatie te herstellen. Ik nam contact op met dr. Ilekhojie en in minder dan 48 uur annuleerde mijn man de scheidingspapieren. Nu leven ik en mijn man samen in vrede en harmonie, allemaal dankzij Dr. Ilekhojie voor het redden van mijn huwelijk voor het uiteenvallen. Ik beveel zijn diensten ten zeerste aan. E-mail: (gethelp05@gmail.com) of Tel / Whasapp / Viber 2348147400259 Bedankt! Dr Ilekhojie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vorig jaar rond deze tijd was ik in tranen en mijn hart was gebroken omdat mijn huwelijk van 7 jaar gezegend met twee prachtige dochters afbrokkelde en ik weet niet wat er mis ging, mijn man vroeg om echtscheiding en verlof en de meisjes alleen om voor onszelf te zorgen, dat is geen probleem voor mij, want ik ben een hardwerkende vrouw, maar ik heb de liefde van mijn man terug nodig en wil hem naar huis. Gelukkig voor mij ging ik door blogs over huwelijksproblemen toen ik een getuigenis zag van hoe Dr. Ajayi, een geweldige spreukgever, mensen in hun echtelijke huis hielp met magische spreuk. Ik nam zijn contactpersoon en legde hem mijn problemen uit, hij vertelde me waarom mijn man zich gedraagt ​​zoals hij doet en vertelde me wat ik moest doen, terwijl ik dit typ, is mijn man in de woonkamer aan het spelen met de kinderen en we zijn een gelukkig gezin dat weer verliefd wordt. Ik wil dr. Ajayi aan u aanbevelen als een man van zijn woorden, contact met hem opnemen voor elk soort levensprobleem waarmee u wordt geconfronteerd en een blijvende oplossing vinden. E-mail: drajayi1990@gmail.com of Whatsapp / Viber: + 2347084887094.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze vakantie heeft echt laten zien hoe eenzaam ik zou zijn geweest als het plan van een vreselijke breuk van mijn huwelijk zou werken. Onze kinderen zijn allemaal gesetteld en nu ik geacht wordt te genieten van het leven met mijn man, werd hij meegesleept door de receptioniste in zijn kantoor. 25 jaar huwelijk zou verloren gaan omdat een andere vrouw besloot mijn man te betoveren. Ik werd wanhopig en sloot me aan bij de opmerkingen van een groep vrouwen die hulp kregen van dr. Ilekhojie. Hij legde me uit over de duistere magie die op mijn man werkte, wat enkele dagen daarvoor ook werd bevestigd door een toekomstige verteller. Dr. Ilekhojie vertelde me alles wat ik nodig had om de duistere magie te doorbreken en binnen ex 3 dagen veranderde mijn man en begon hij zich te gedragen als iemand die pauze had. Hij werd de Sergi waarmee ik 25 jaar geleden trouwde. Alles is nu normaal en ik ben zo blij dat ik mijn hele familie bij elkaar heb gehad afgelopen vakantie. Bedankt dr. Ilekhojie dat hij me niet teleur heeft gesteld. Praat met hem over uw huwelijksproblemen en zoek naar oplossingen. E-mail: gethelp05@gmail.com of telefoon/Whatsapp (+2348147400259)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!