vrijdag 8 juli 2022

Mijn quarantaine lijstje

Vroeger als kind waren er avonden dat ik niet in slaap kon komen. Dan verzon ik in gedachten dat ik een verlanglijstje mocht maken met 29 dingen die ik wilde hebben. We woonden op nummer 29, vandaar dit niet-logische getal :)  Voordat ik bij 29 was, viel ik steevast in slaap.

Nog steeds doe ik wel eens van die gedachtenspelletjes voor het slapengaan. Bijvoorbeeld op zondagavond: tien dingen waar ik me de aankomende week op verheug. Afgelopen zondag was zo'n avond dat ik niet in slaap kwam. Ik had keelpijn, hoofdpijn en spierpijn en het zou wel eens een lange nacht kunnen worden. Ik voelde waarschijnlijk al aan dat ik de volgende ochtend positief zou testen op corona (eerste keer) en daar moest ik mijn lijstje op aanpassen... 

Normaal vult zo'n lijstje zich met dingen als: koffiedrinken met een vriendin tot een leuke werkafspraak (ja echt, die bestaan!) Maar waar word je blij van als je de week in quarantaine moet doorbrengen? Dan ga je het zoeken in de kleinere dingen: 

 • (Thuis)werken in mijn joggingbroek. Dat doe ik nooit, maar als je corona hebt, is dat geoorloofd.
 • Ongegeneerd ijsjes eten (want goed voor de keel). Mijn lieve buuf bracht me een heel pak omdat ze vermoedde dat zij de aanstichter was voor deze ellende.
 • Work-outs zonder schuldgevoel skippen (want geen adem)
 • Veel lezen! De nieuwe Flow is er en ik lees 'Ook dat Nog' een heerlijk feelgood boek (aanrader!)
 • Genieten van de temperatuurdaling (want warm heb ik het door het virus al)
 • Niet hoeven poetsen (want geen adem)
 • Geen boodschappen mogen doen (lijstjes maken en huisgenoten op pad sturen)
 • Vroeg naar bed zonder schuldgevoel ongezellig te zijn
 • Ongegeneerd klagen
 • Naar de kapper aan het einde van de week (vandaag dus!) als mijn quarantaine er weer op zit en je dan extra verheugen weer onder de mensen te zijn. 
Ik heb het erop zitten. Voel me nog niet 100 % fit, maar ik kan en mag weer van alles, gelukkig. 

Maak jij wel eens lijstjes in je hoofd? En zo ja, hoe zien die uit?

Liefs,
Carolien


12 opmerkingen:

 1. Als ik niet (meer) kan slapen helpt leuke dingen denken bij mij ook beter dan schaapjes tellen. Wat ik vroeger dan deed was het opnieuw inrichten van mijn kamer. Incl. andere kleuren, kamerplanten e.d., en dan met onbeperkt budget. Nu maak ik ook vaak lijstjes van dingen die ik niet moét maar wel graag wíl doen.
  Ik wens je een goed en snel herstel toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ook zo'n heerlijke mind-spelletje! Deed ik ook als kind al :)

   Verwijderen
 2. Ja , heel herkenbaar Carolien. Ik doe vaak het abc, met namen van mensen die ik ken. Ik werk al meer als 40 jaar in de thuiszorg, en dan ga ik bedenken bij wie ik in die jaren allemaal ben geweest. .Voor een hele week maaltijden bedenken enz....Het voorkomt bij mij dat ik ga piekeren .
  Je boekentip ga ik onthouden. Beterschap met het laatste restje van Corona.
  Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat abc spel is ook leuk he, 26 letters zijn er veel, dus ook een goede tip om in slaap te vallen!

   Verwijderen
 3. Achhhh nee wat naar nou…maar gelukkig gaat het weer beter nu…ik heb ook nog geen Corona gehad gelukkig maar als ik het zo lees …liefs van mij en Leaf 🍀🍀🍀💗

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik niet in slaap geraak dan richt ik een apartement in voor onze oude dag en ik krijg het nooit helemaal klaar .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha goed idee, dus je weet al precies hoe je het wilt hebben later??

   Verwijderen
 5. Je hebt een lijstje met humor gemaakt ... het glas halfvol ...
  Ik kan soms niet in slaap komen, omdat ik dan allemaal dingen bedenk die ik nog moet doen of niet wil vergeten. Ik schrijf ze dan op en val daarna meestal vlot in slaap.
  "Leuke lijstjes" maken zoals jij doet, is een goed idee. Ga 'm onthouden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei Carolien doe maar even voorzichtig met die Corona! Je tips om lekker te kunnen slapen zijn zeker waardevol! Sterkte! groet Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mooi lijstje.
  Ja ik maak ook van die lijstjes als ik niet slapen kan, maar eigenlijk moet ik die dan opschrijven, dus één van mijn punten is: notitieblokje naast m'n bed leggen.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben echt geen lijstjes madam... Haha, gelukkig vink ik veel af in mijn hoofd, werkt ook ontspannend.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!