vrijdag 15 juli 2022

Stalletjes langs de weg

Als ik iets geleerd heb van mijn wandelingen de afgelopen twee jaar is het dat je altijd kleingeld op zak moet hebben, want overal duikt er wel een stalletje op met leuke, lokale producten. Er is zelfs een route waar je van stalletje tot stalletje kunt gaan. Ik neem eigenlijk altijd wel wat mee, als ik zo'n kraampje tegenkom. Wat ik al zoal kocht?

Honing!


Verse eitjes. (De kippen liepen gewoon om het kraampje te scharrelen, hoe leuk is dat?)


Jam en een flesje kruidensiroop om zelf chai tea te maken.


Walnoten.


Wafels en knapkoeken.


Vers gebrande pinda's. Het uitzicht krijg je er gratis bij.


Meestal staat er gewoon een blikje of schaaltje waar je het geld in kunt leggen.
 

En vanochtend kwam ik deze tegen: een kastjes met plantjes, om te kopen of te ruilen.

Zelf gebruik ik mijn mini biebje ook voor van alles en nog wat: naast boeken leg ik er altijd snoepjes voor de hond in, supermarktzegeltjes en ook af en toe stekjes en andere kleine dingetjes waar mensen hopelijk blij van worden.

Wat is het meest bijzondere kraampje dat jij ooit tegenkwam?

Liefs,
Carolien


10 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg….fijn weekend liefs van mij 🍀💗🐾🍀 en Leaf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Carolien. wat een variëteit aan kraampjes . Leuk ook die plantjes. .Echt bijzondere kraampjes heb ik nooit gezien, maar pompoenen ,eitjes en jammetjes wel. Altijd leuk om tegen te komen.
  Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou daar ook van. Het is zo leuk boodschappen doen. Word er ook blij van als ik weer een nieuw kraampje ontdek. Bedankt voor het leuke rondje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies, na drie keer "mis" heb ik nu altijd klein geld bij me.
  Het is zo leuk al die kraampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom hier in het westen zelden zulke kraampjes tegen. Maar op vakantie stopte we bij een kraampje met kersen en aardbeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk! Het voert mij terug naar ruim 40 jaar geleden. Toen waren er nog geen stalletjes in Nederland (tenminste, zeker niet zoals nu!). We reden in Cornwall (UK) en kwamen opeens een stalletje tegen met allerlei verse groenten en fruit. Geld moest je in een houten bakje doen. We hebben onze ogen uitgekeken! Niemand maakte er misbruik van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk! Bij mij in de buurt staat er een weggeefkast, waar je boeken kan omruilen en ook spulletjes kan neerzetten. Ik heb er niet bij stilgestaan dat je ook plantjes kan 'weggeven'. Lijkt mij wel 'n leuk idee voor als ik stekjes heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke kraampjes daar bij jullie in Limburg :)
  Bij ons is het meestal honing en eitjes, ook leuk hoor ;)
  De plantjes vind ik super leuk, goed idee!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mij in de buurt lijken er (ook) steeds meer van dergelijke kastjes te komen. Van minibiebs tot plantenhoekjes tot weggeefkasten. Heel leuk vind ik dat. Op mijn wandelingetjes door de wijk pas ik mijn route graag aan die kastjes aan.
  De meest bijzondere? Die hoop ik nog niet gezien te hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier in de achterhoek heb je ook veel kraampjes langs de weg. En ook steeds meer leuke minibieb. Het is inderdaad handig om kleingeld bij je te hebben : )

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!