vrijdag 1 december 2023

Adventskalenders: hoe we een oude traditie weer oppakten

Jaren geleden, toen adventskalenders nog helemaal niet ‘in’ waren had mijn vriendinnetje er al één. Vierentwintig juten zakjes aan de muur staken me ’s ochtends de ogen uit als ik haar kwam ophalen om samen naar school te gaan. Met een moeder die uit Denenmarken kwam was een adventskalender daar al helemaal ingeburgerd.  Ik wilde dat ook wel en besloot mijn nicht zover te krijgen. We spreken over zo’n twintig jaar geleden. We maakten er een voor elkaar en dat was hartstikke leuk.


“Zullen we het gewoon weer eens oppakken”, opperde ze laatst nadat deze traditie al jaren uit het vizier was. Dat leek me een erg leuk idee. En dus vertrok ik onlangs met 24 cadeautjes naar Driebergen waar zij woont om ‘de kalenders’ uit te wisselen.

Omdat ze onlangs oma is geworden was de keuze voor cadeautjes niet erg moeilijk. Ik bouwde de Yogi theekalender van vorig jaar om tot een cadeaudoos en achter de deurtjes zat nu geen zakje thee maar een hint naar de inhoud van de cadeautjes in de doos. 

Mijn nicht daarentegen bouwde een compleet dorp voor mij.


Bijna zonde om zo'n huisje te openen!

Vandaag is het 1 december, de start van de adventstijd. Niks leuker dan aftellen tot kerst! En natuurlijk draait het niet om cadeautjes, maar het maakt deze periode wel extra feestelijk.

Heb jij een adventskalender?

Liefs,
Carolien

 

10 opmerkingen:

 1. Wauw, wat mooi!!! Ik ben helemaal onder de indruk van dat kerstdorp van je nichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg, maar nee ik heb geen advent kalender.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee. Maar ik ben wel jaloers. Zo leuk van jullie allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om naar te kijken, en leuk gemaakt...
  Ook die Yogi theekalender van vorig jaar slim gebruikt...te leuk om weg te gooien..
  Ik heb mezelf dit jaar de adventskalender van Yves Rocher kado gedaan...🌲🍀🥰

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig :) Nee, ik heb geen adventkalender, zie wel heel veel mooie voorbij komen. Veel plezier met uitpakken. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou der van, ben wel nieuwsgierig naar meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Samen met mijn dochter van 8 heb ik de Rituals en Pickwick adventskalender. Mijn dochter heeft de Tony Chocolony adventskalender van vorig jaar, met daarin Kinder chocolade.
  Ik heb zelf een Adventskalender van Ikborduur.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk die borduurkalender, ik ben even gaan spieken!! Maar ik heb al een borduurchallenge lopen haha.

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!