vrijdag 8 december 2023

23 dingen die ik in 2023 voor het eerst deed

Wanneer je iets voor het eerst doet, heb je meer kans dat het een gelukservaring wordt. Dat las ik ooit in een boek over Geluk. Nieuwe ervaringen maken ons blij en zorgen ervoor dat ze langer in onze herinnering blijven. In 2023 deed ik 23 dingen voor het eerst. Verwacht geen grootse en meeslepende dingen, maar dat hoeft ook niet.... toch?

23 dingen die ik in 2023 voor het eerst deed


1. Wilde zwijnen spotten in het bos
2. Een Paasbrood bakken
3. Eten in een veganistisch restaurant
4. Een 100-jarige man interviewen

5. De Peel bezoeken
6. Veganistisch ijs eten
7. Een haasje redden
8. Op een scooter rijden (en eraf vallen) 


9.   Een reünie organiseren
10. Een nieuw magazine opzetten
11. Een jaar rond borduren
12. Zeehondjes in het wild spotten
13. In een achtbaan in de Efteling! 
14. Zelf courgettes kweken
15. Dansen in een silent disco
16. De Johan Cruijf Arena bezoeken en Harry Styles live zien 
17. Een cursus tuinieren volgen
18. Wormen online bestellen 
19. Een cursus blauwdrukken
20. Op het dak van ons huis klimmen (om de zonnepanelen te bekijken)
21. Op een achtbaan lopen

22. Een monnikenklooster bezoeken
23. Deze ga ik morgen doen: mijn eigen kerstboom zagen! Weten jullie nog vorig jaar toen ik een kerstboom met wortel kocht, in de hoop hem terug te plaatsen in het bos? Dat mislukte. 
Dit jaar waren mijn twijfels voor een boom nog erger. Het idee van al die bomen omzagen voor twee weekjes gezelligheid staat me steeds meer tegen. Maar toen hoorde ik via Natuurmonumenten dat je je kon inschrijven om je eigen kerstboom te komen zagen. Er is namelijk een gebied op de Brunsummerheide waar dennen de boel dreigen over te nemen en dat is niet goed voor de diversiteit. Die bomen moeten dus sowieso weg en dus kwamen ze met deze actie. Dus morgen vertrek ik met bijl en zaag (en manlief) naar de hei. Geen idee of  ze kerstboomwaardig zijn, maar ik zal het boompje omarmen en meenemen naar huis, hoe dan ook. Dan vertel ik volgende week hoe dat is gegaan, oke?

Wat ik het meest spannend vond van mijn lijstje?
Nummer 13 (maar 8 ook wel een beetje)

Wat ik het leukste vond? 
Nummer 16 (maar 12 maakte me ook mega blij)

Wat het meest absurde was?
Nummer 18

Deed jij iets voor het eerst dit jaar?

Liefs,
Carolien 


9 opmerkingen:

 1. Hoi Carolien .Mooie lijst hoor. Ik ben voor het eerst met een groep op excursie geweest, met een gids om vogels te spotten. Heb toen voor het eerst ,een blauwborst gezien. En voor het eerst een kersencake gebakken . Recept stond op de blog van Keetje van Lien.😀 Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die nummer 16 dat was echt het hoogtepunt van het jaar :) (en ja, je wist dat ik hier op ging reageren,lol!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie lijst! en wat veel eerste keren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke lijst :) ik probeer te bedenken wat ik voor het eerst gedaan heb dit jaar en kan tot nu toe niets bedenken, vraag me af of dit nu een goed of slecht teken is ;)
  Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke lijst. Ook ik zit nu na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En...23 ook geslaagd of gezaagd🌲?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige lijst! Els DDFZ

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik geloof het niet zo specifiek. Hoewel ik wel voor het eerst in mijn leven heb gedurfd te luisteren naar wat ik echt zelf wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldige lijst, ik ga terugkijken in mijn fotoalbum en op de kalender hoe ver ik ga komen met nieuwe dingen! Lieve groet Ingrid -Katrientje

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!