vrijdag 5 januari 2024

24 dingen die ik in 2024 wil doen

Mijn eerste blogpost van het jaar 2024 en ik kom gelijk alweer met een lijstje aanzetten. Het zijn niet persé goede voornemens, maar meer dingen die ik wil ondernemen. Ik vind het leuk om dfaarover na te denken en op de een of andere manier geeft zo'n lijstje mij houvast. 


24 dingen die ik in 2024 wil doen

1. Mijn minibieb pimpen. Denk aan de planken beplakken met leuk papier en de beschadigingen bijwerken met een likje verf zodat 'ie er weer even tegenaan kan.

2. Leren aquarel schilderen. Sterker nog: ik heb me al ingeschreven voor een workshop op 20 januari.

3. Een plek bezoeken uit mijn lijstje van 'leuke plekjes in Limburg waar ik nog niet ben geweest'.

4. Een workshop mixed media doen. 

5. Haha, naast die workshops ook nog een cursus. Ik wil graag leren dichten via de Schrijversvakschool. Ik schrijf wekelijks tientallen teksten, artikelen en verhalen, maar met dichten heb ik niet veel ervaring, terwijl het me wel leuk lijkt!

6. Mijn jaar rond tekenen. Na mijn borduurchallenge moet deze een makkie zijn toch? Elke maand kleine tekeningetjes maken van wat ik zoal heb gedaan of gezien. Ik ben al gestart!

7. Een klein moestuintje maken. Ik heb een tuin met veel schaduw, maar op het balkon staat de volle zon.

8. Meer eenjarigen planten in de tuin. Dat heb ik geleerd van mijn tuincursus. Die bloeien namelijk in de regel veel langer dan vaste planten. Oké wel maar 1 jaar, maar dan heb je er wel maanden plezier van! 

9. Nieuwe keukenstoelen kopen.

10. Naar Londen

11. De hele maand januari ontspullen. Ik deed dat ooit een jaar lang weet je nog? Maar intussen groeit het toch weer vol in huis, zeker na de decembermaand. Dus wat extra spullen wegdoen is geen overbodige luxe. 

12. De laatste camino's lopen zodat de stempelkaart vol raakt.

13. Zeshonderd euro ophalen voor Pakje Boek. Weet je nog, mijn verkoopaccount voor tweedehandsboeken? De teller staat nu op € 7400,-, dus ik zou dit jaar op 8000 euro als eindbedrag willen komen. Ik ga ervoor!

14. Onze administratie doorspitten! Manlief en ik hebben er beiden een hekel aan, maar ik ga proberen meer inzicht te krijgen waar ons geld elke maand naartoe gaat. 

15. Structureler poetsen. Woensdag, mijn vrije dag, is een beetje een lanterfantdagje geworden. Poetsen komt altijd ergens tussendoor, maar ik ga nu elke woensdag gericht iets aanpakken in huis!

16. Fotoborduren. Omdat ik het borduren niet helemaal wil stopzetten, wil ik eens proberen om een foto op stof te drukken en daar details op te borduren.

17. Een 'nieuwe' handtas vinden waarin ik niet alles kwijtraak en een laptoptas die dicht kan.

18. Een eigen kaart ontwerpen (dat doe ik als ik de cursus mixed media en dichten heb afgerond)

19. Meedoen aan Zusterhood. Daar heb ik me al voor opgegeven. Dat is een postproject waarin je creatieve brieven maakt voor jezelf en anderen. Ik vertel daar meer over in een aparte post!

20. Elke dag mijn lesje Frans blijven doen via Duo Lingo als is het maar vijf minuutjes.

21. Een plek bezoeken uit mijn lijstje van 'leuke plekjes net over de grens'.

22. Een dagje ME-time en dan ergens naartoe gaan waar ik ongestoord kan kringlopen, slenteren of foto's maken zonder anderen te irriteren :)

23. Duurzamer winkelen. Ik wil zo min mogelijk nieuwe spullen kopen dit jaar (met uitzondering van nummer 9 en 17 :))

24. Een mini plantsoennetje onderhouden in mijn straat. Samen met een buurvrouw heb ik me daarvoor opgegeven. De gemeente legt het dit voorjaar voor ons aan, met heel veel verschillende bloemen en wij gaan het vervolgens onderhouden. Dus weg met die tegels en meer groen in de wijk! 

Zoals je ziet loopt creativiteit als een rode draad door mijn plannen. Dat wordt dan ook mijn woord voor 2024! C R E A T I V I T E I T . Als je je afvraagt waar de foto's voor staan? Dat is dus die rode draad, maar dat is ook mijn inzending voor het project Zusterhood waarbij je jezelf moest voorstellen met een rood lint.

Meer inspiratie voor een top 24? Kijk ook eens bij de groene meisjes voor inspiratie.

Wat staat er op jouw lijstje?

Een gelukkig nieuwjaar allemaal!

Liefs,
Carolien 

10 opmerkingen:

 1. Oh wat een leuk lijstje!! Inderdaad loopt het thema 'creatief' er wel als rode draad doorheen, leuk! Ik heb mijn lijstje van afgelopen jaar ook ge-evalueerd, en besloten om een jaar geen lijstje vooraf te maken, maar aan het eind van het jaar wat 'wat deed ik dit jaar voor het eerst'-dingen te evalueren, en dat heb ik van jouw blog ;-) Zo gaan we voor het eerst dit jaar met onze hond op vakantie (die hebben we sinds een paar weken) en ga ik voor het eerst structureel zwerfafval opruimen.

  Ik ben heel benieuwd hoe je de dichtcursus gaat vinden en ervaren! Van van punt 8 heb ik wel wat geleerd; dat 1 jarigen meestal langer in bloei staan, dat wist ik niet. Ik ga ook meer eenjarigen zaaien dit jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lijstje met vooral leuke dingen, dat moet je toch gaan lukken. En ja, die asministratie.... bleh... maar het moet wel gebeuren hé. Misschien kan je er een vaste kleine beloning voor jezelf aan koppelen? 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. .... oeps aSministratie.... typefoutje, sorry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke plannen, Carolien. Ach en met de administratie, en het poetsen zal het ook wel goed komen. groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een mooie creatieve lijst voor 2024. Ik ga je zeker dit jaar weer volgen met al die 24 dingen die je wil gaan doen. Ik heb ook al war wensen voor dit jaar. 1. Ontspullen, 2. Cursus Fotograferen 3. Mijn Engels en Duits ophalen. 4. Tekenen en kleuren. 5. Nieuwe plaatsen gaan ontdekken. 6. Nieuwe mensen gaan ontmoeten. 7. Nieuw huis.
  Succes. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat staan er veel leuke dingen op je lijstje. Die administratie op orde zou ik gewoon doen, dan weet je hoe het zit en dat is fijn. Ik heb niet echt een lijstje, maar wil (weer) meer lezen, meer tijd inruimen voor handwerken en verder zie ik wel. Ik wens je veel succes met al je plannen. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben wel benieuwd naar de woensdag: doe je dan 1 specifiek ding, of het hele huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha laten we het houden op een middenweg: 1 verdieping :)

   Verwijderen
 8. Dat is een hele lijst geworden. Hele fijne dingen staan erop, creativiteit past heel goed bij al deze punten. Ik wens je een heel geinspireerd jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ken je de healthy back bag al? Mijn favoriete tas sinds 2012. Ik heb inmiddels mijn derde in gebruik. Alle spullen op een vaste plek in de tas. Ik wil nooit meer een andere. Lieve groet Ingrid- Katrientje

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!