vrijdag 12 januari 2024

Kipjes en kuifjes

Begin december overleed één van onze drie kipjes. Op een ochtend lang ze met haar snavel naar beneden in het hok; haar vleugels gespreid alsof ze een engel was die een duikvlucht had genomen. De twee overblijvers waren zo van slag dat ze niet meer naar buiten kwamen. Zelfs twee weken later niet. 


Er moest dus nieuw leven bij!

We kwamen in contact met een dame op leeftijd die wilde minderen in het aantal kipjes dat ze had. Het werd haar teveel en drie minder zou al fijn zijn. In het echt bleken ze nog leuker dan op de foto met hun verstrooide kuifjes en blauwe lelletjes. Zijdehoentjes zijn het.

De nieuwkomers voelden zich vanaf het eerste moment thuis en scharrelden erop los. 

Kijk die schattige kapsels!


Het enige lastige is nog dat ze niet snappen dat ze naar binnen moeten als het donker wordt. Dus elke avond moeten we ze nu vangen en dan binnenzetten. Met deze kou is dat best een hele exercitie. Hopelijk gaan ze het binnenkort wel begrijpen. 

De twee bestaande kipjes keken in het begin vanuit het hok een beetje argwanend toe. Op de derde dag kwamen ze eindelijk weer naar buiten en nu mengen ze zich vrolijk in de groep. Dus alles is weer koek en ei, uh... kip en ei!


Liefs,
Carolien

11 opmerkingen:

 1. Zijdehoenders zijn zulke leuke kipjes en hun taal is makkelijk te leren. Nu moeten ze nog jouw taal leren, als wij riepen kippekippekippe kwamen ze ook echt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Wij hebben ook een eigen lokroep bedacht haha, ze reageren er nu al op!

   Verwijderen
 2. Gezellig kippen :)
  Deze hebben inderdaad een leuk kapsel :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid ,Carolien. Wat bijzonder dat de kippen van slag waren, toen er 1 overleed. Fijn dat ze weer nieuw gezelschap hebben. Goed weekend . Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingrid- Katrientje14 januari 2024 om 10:51

  Wat fijn dat er een match is met de nieuwe kipjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schatjes en fijn dat het zo goed gaat met de andere kippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even een reactie op je vorige post. Ken je de healthy back bag al? Mijn favoriete tas sinds 2012. Ik heb inmiddels mijn derde in gebruik. Alle spullen op een vaste plek in de tas. Ik wil nooit meer een andere. Lieve groet Ingrid- Katrientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ingrid, ik ga er eens naar kijken. Volgens mij heb je me hier eerder over getipt! x

   Verwijderen
 7. Wat een leuke kippen zijn dat. Veel leuker dan onze gewone bruine.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!