vrijdag 9 december 2022

Bloemlezing in de ochtend

“Hoe krijg je het voor elkaar?”

Met haar handen in haar zij kijkt ze me aan. Een beetje schaapachtig antwoord ik: “geen idee.”

“Maar je voelt toch dat die tas licht is en dat er helemaal niets in zit?”

Ik haal mijn schouders op en heb geen antwoord. Vanochtend griste ik de tas van de kapstok en haastte me naar de auto, maar de laptop lag gewoon op tafel. De tas was dus leeg. Ik had het niet in de gaten…


Mijn leesbril. De oplader. Mijn telefoon. En vandaag dus de laptop. Het is altijd wat met mij. Het kan weken goed gaan, maar dan ineens is het weer zover..

Ik loop naar mijn collega’s van ICT en vraag een leenlaptop, maar dat ding is traag en werkt niet goed. Ik zie mijn manager vanuit mijn ooghoeken kijken naar mijn gepruts. Dan besluit ik toch maar snel naar huis te gaan om hem op te halen. 

Het grootste probleem bij mij is dat mijn gedachten constant afdwalen. Van a naar b en niet meer terug. Dan denk ik al aan die ene opdracht waar ik me op ga richten en doe vervolgens alles op de automatische piloot. 

“Hang een briefje op de buitendeur” tipt een collega “met alles wat je nodig hebt voor een werkdag.” Een briefje weet ik niet, maar het idee van zo'n lijstje van dingen spreekt me wel aan en al gauw bedenk ik een bloem-lezing

Bril
Laptop
Oplader
Eten
Mobiel

Als ik dat ’s ochtends check, moet het goedkomen. 

En dan staat de L dus echt voor laptop en niet voor laptop-tas, want daar kom je niet ver mee. Bovendien: zonder de L in mijn prachtige BLOEM-lezing krijg je: BOEM! En als ik dan nog iets vergeet: BOM, want die gaat een keer ploffen als ik zo door blijf gaan. 

Kwestie van tijd….

11 opmerkingen:

 1. Hahaha…geweldig hoe krijg je het voor elkaar …tja….Tis natuurlijk niet leuk maar de manier jij het opschrijft zeker wel !…hilarisch…fijn weekend liefs van mij en nee ik weet nog niet waar ik ga wonen …maak mij daar best wel zorgen om….maar iets in mij zegt ook dat het goed komt …dus daar vertrouw ik dan maar op 🍀🙏🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn moeder zei altijd: "Wie zijn hersens niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken"... ;)
  Jij hebt er in ieder geval een fleurig lesje voor jezelf van gemaakt. En een grappig verhaaltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh eerlijk ha ha dat overkomt de beste maar je bloem lijstje fa ik onthouden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Carolien Super leuk ezelsbruggetje. Fijn weekend Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed bedacht. Het gaat vast heel goed werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is wel heel apart! Maar het briefje is een goed idee, maar dan wel aan de binnenkant van de deur doen (haha)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I just checked out Anthology in the morning and I'm loving it! It's a great way to start the day with some positive vibes. Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je hier weer een leuke draai aan gegeven. Zo charmant, iedereen vergeeft het jou toch meteen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Its been nice and cool article post. I have just read before my break fast. I really feel refresh and charged up after reading this quality content.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. It's been a pleasant and informative article read. I immersed myself in it before breakfast and now feel invigorated and energized. This high-quality content truly refreshed my mind, setting a positive tone for the day

  BeantwoordenVerwijderen
 11. DME of America: Elevating Healthcare Solutions for a Healthier Tomorrow.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!